Skip to main content

5 důvodů proč používat Google Cloud

By 29 října, 201812 března, 2019Blog, Google Cloud, Mapy

Migrace dat a služeb na cloud může být pro mnoho společností pomalý proces, který často provázejí překážky v počáteční fázi. Cloudová řešení jsou pořád relativně nová a proto s sebou cloud jako takový přináší mnoho pochybností a otázek. I když to může působit jako hodně starostí, cloudová technologie stojí za to (hlavně Google Cloud). Pojďme se na to spolu podívat!

Proč mají společnosti pochybnosti o migraci na cloud? Mezi důvody patří: společnosti mají řešení on-premise, které funguje; interní pravidla, která cloud vylučují; společnosti investovali do infrastruktury (datová centra).

Faktem je, že my všichni již cloud používáme a ani o tom nevíme. Většina aplikací, které denně používáme pro osobní nebo pracovní účely, jsou založené na cloudové infrastruktuře. Aplikace sbírají naše osobní data, korespondenci, důležité dokumenty, fotografie či data o poloze. Proč tak lehce důvěřujeme těmto aplikacím a sdílíme s nimi citlivá osobní data? Odpověď je poměrně jednoduchá – je to praktické.

Benefity cloudu

Zaprvé, cloudová řešení je možné snadno a rychle implementovat s nízkými počátečními náklady. Není nutné pořizovat nákladný hardware, software nebo licence. Cloudová řešení jsou lehce rozšiřitelná a použitelná. K těmto řešením je možné se dostat v podstatě odkudkoliv kde je dostupné připojení na internet.

Mnoho společností trápí bezpečnost jejich řešení v cloudovém prostředí, což samozřejmě chápeme. Sdílení citlivých dat je velké riziko, ale nemusíte se bát, protože poskytovatelé cloudu jsou si vědomi toho, jak velkou odpovědnost mají, když hovoříme o bezpečnosti. Poskytovatelé využívají silná ochranná řešení, která si běžně společnosti nemohou dovolit a starají se také o správu datových center.

Když už znáte benefity cloudu, zajímá Vás toto téma více? Pokud ano, pojďme se spolu podívat na Google Cloud, který Vám dá ještě pár dalších důvodů pro využívání cloudových služeb.

Google Cloud – proč?

  • Rychlá implementace a flexibilita – s podporou od Partnerů společnosti Google si můžete vybrat strategii migrace na míru Vašemu podnikání. Dozvíte se o osvědčených postupech a pravidlech úspěšné implementace a provozu v Cloudu.
  • Pokročilý bezpečnostní systém – bezpečnostní specialisté ze společnosti Google a vícevrstvá ochrana zajišťují, že jsou Vaše data  v bezpečí. Samotnou bezpečnost Google Cloud potvrzuje i několik uznávaných bezpečnostních certifikátů (dozvědět se více o certifikátech).
  • Kombinujte Cloudovou infrastrukturu s Vaší vlastní (hybridní cloud) – je to pouze na Vás. Můžete použít infrastrukturu, do které jste právě investovali v kombinaci s infrastrukturou Googlu.
  • Přístup k umělé inteligenci a nástrojům Machine learning – s pomocí těchto nástrojů můžete vytvářet moderní služby a produkty a postupně je zlepšovat.
  • Zkušební doba – nejste si jistí, zdali je pro Vás Google Cloud to pravé? Žádný problém! Po dobu 12 měsíců můžete Google Cloud testovat a učit se o jeho možnostech zadarmo. Na začátek dostanete k dispozici volný kredit ve výši 300 dolarů, který můžete využít na kterékoliv služby platformy Google Cloud.

Pamatujte, některé Google Cloud služby budou vždy zadarmo!

22-2018-11-13-Obraz1

Věděli jste, že 1/3 všeho internetového provozu jde skrz optickou síť Google?

Jako prémiový partner společnosti Google Vás rádi podpoříme a pomůžeme Vám z Google Cloudu vytěžit co nejvíc. Zjistěte, jak optimalizovat Vaše používání a využít Google Cloud naplno.