Skip to main content

Jak Google Mapy usnadňují výběr dovolené s NaCesty.cz?

By 9 dubna, 201924 října, 2022Blog, Mapy, Spokojení zákazníci
nacesty_uvodni_small

Cestovní agentura NaCesty.cz, přední vyhledávač zájezdů, ubytování a letenek, zprostředkovává českým zákazníkům zájezdy od německých cestovních kanceláří a specializuje se na internetový prodej. Společnost je známá tím, že investuje dvakrát více do vývoje než do marketingu. Google Mapy používá k vylepšování nabízených služeb od roku 2015, od kdy také funguje spolupráce s Globemou.

Výzvy

Společnost je na českém trhu od roku 2004 a jak rostla, chtěla nabídnout lepší služby než konkurence. Proto potřebovala mimo jiné i mapovou platformu, která by zákazníkům umožnila zobrazit místa hotelů v jejich destinacích ještě před rezervací a pomohla vybrat nejvhodnější odletová letiště. Protože najít nejbližší letiště, které provozuje lety do často velmi exotických destinací je nelehký úkol i pro zkušené cestovatele.

Řešení

NaCesty.cz si vybrali Google Maps Platform, nejmodernější mapovou platformu na světě, protože nabízí celosvětové pokrytí, snadnou implementaci API služeb s webovými stránkami a mapové podklady jsou uživatelům dobře známé. Díky implementaci mapových služeb došlo ke zvýšení počtu uživatelů i zákazníků a snížení nákladů na zákaznickou podporu.

  • vyhledání nejbližších odletových letišť na základě zadání polohy uživatele a vypočtení dojezdové vzdálenosti
  • interaktivní výběr odletových letišť z mapy
  • zobrazení hotelů v dané destinaci na interaktivní mapě
  • možnosti filtrování hotelů zobrazených v mapě podle různých parametrů
  • zobrazení umístění konkrétního hotelu a možnost prozkoumat okolí díky leteckým snímkům

1000000

návštěvníků

webových stránek NaCesty.cz ročně

4000

spokojených klientů

cestuje s NaCesty.cz každý rok

50000

hotelů

nabízí své služby na webu NaCesty.cz

S pomocí Google Map jsme vytvořili webovou stránku, která zákazníkům usnadňuje výběr nejlepších prázdninových destinací a hotelů. Mapy pomáhají také s výběrem nejvhodnějších odletových letišť. Lidé nechtějí, aby byl výběr dovolené stresující. Díky Google Mapám jsme mohli celý proces objednávky zjednodušit a zpříjemnit.
Václav Uher, spoluzakladatel a výkonný ředitel NaCesty.cz