Skip to main content

Jak pomohla optimalizace tras ušetřit UPS miliony dolarů?

By 10 července, 201920 listopadu, 2019Blog, Google Cloud
google_ups2

Společnost UPS našla nejefektivnější a nejziskovější způsob, jakým doručovat každý den okolo 21 milionu balíků (více než 32 milionů balíků v období svátků). Posunuli datové analýzy na další úroveň. Navrhli software, který říká řidičům každý krok, který mají udělat během vyzvedávání a doručování zhruba 120 zásilek v jednom dni. Tento software ušetří UPS až 400 milionů dolarů ročně a snižuje spotřebu paliva o téměř 38 milionů litrů ročně.

S podporou patrnerů jako Google Cloud, vytváří UPS Smart Logistics Network – kombinace zkušeností, odborných znalostí a technologií založených na datech v reálném čase, která transformují jejich fyzický majetek do nejintegrovanější sítě na světě. Nejde jen o doručování balíků na trase, ale také o nakládací rampy, kde se balíky v UPS třídí. Data hrají v UPS inteligentní logistické síti klíčovou roli. Předpovídání objemu balíků je pro efektivní fungování sítě rozhodující – umožňuje zlepšit efektivitu a zkrátit dodací lhůty mezi 220 zeměmi, kde UPS nabízí své služby.

Více podrobností v prezentaci od UPS CIO, Juana Pereza:

Zajímá Vás, jak snížit náklady na dopravu a zkrátit dobu plánování trasy ve Vaší společnosti? Naše aplikace GeoTraxx se používá k optimalizaci tras na základě Google navigačních dat.