Skip to main content

Pro vývojáře: Google oznámil, že z knihovny Places (Maps Javascript API) vynechává některé vlastnosti

By 29 listopadu, 2019Blog
sign-1209759_1280

Vlastnosti parametru fields, konkrétně opening_hours.open_now a utc_offset jsou s platností od 20. listopadu, 2019 vynechané z knihovny Places. Tyto vlastnosti jsou vynechané pouze v knihovně Places služby Maps JavaScript API. Tenhle návod Vám ukáže, jak máte upravit Vaši aplikaci, aby nadále tyto vlastnosti z knihovny Places nevyžadovala (Google, 2019). Tyto úpravy je nutné vykonat nejpozději do 20. listopadu, 2020. Prosím, přečtěte si návod níže.

Co potřebujete vědět?

Dnes knihovna Places služby Maps JavaScript API vrací odpověď s těmito vlastnostmi:

  • utc_offset, který lze nalézt v odpovědi na Place Details request
  • opening_hours.open_now, který lze nalézt v odpovědi na Place Details, Find Place, Nearby Search a Text Search request.

Aby Google sjednotil různé platformy (Maps Javascript API, Places SDK for Android, Places SDK for iOs), začíná s vynecháváním zmíněných vlastností parametru fields od 20. listopadu, 2019.

Tyto vlastnosti budou nahrazeny:

  • utc_offset bude nahrazen utc_offset_minutes
  • opening_hours.open_now bude nahrazen metodou isOpen () pouze v requestech Place Details.

Navíc, pro služby Find Place, Nearby Search a Text Search Google nabízí alternativní řešení toho, jak zjistit, jestli je dané místo otevřené.

Od 20. listopadu 2020 knihovna Places služby Maps JavaSript API přestane akceptovat tyto vlastnosti v parametru field a přestane vracet tyto vlastnosti v odpovědích requestů. Pokud nic nezměníte,  v objektu PlacesResult najdete hlášku Unsupported field name error s hodnotou undefined.

Co musíte udělat?

Nezbytné změny musí být vykonány před 20. listopadem 2020. Vývojáři musí postupovat dle tohoto návodu, aby v kódu aplikace změnili vlastnosti parametru pro úspěšné získaní dat o otevírací době a zároveň zabránili jakémukoliv zhoršení uživatelské zkušenosti.

Pokud dnes nepoužíváte parametr fields v requestu Place Details, použití tohoto parametru Vám ušetří hodně peněz. Důvodem je, že requesty na databázi Places jsou účtovány na základě informací, které získáváte. To znamená, že pokud nespecifikujete parametr fields, budou Vám účtované všechna data pro dané místo/adresný bod i když je nepotřebujete.

V případě, že jsou Vaše projekty touto změnou ovlivněny, dostanete od společnosti Google informativní email. Pokud jste i našim zákazníkem, dostanete zvlášť upozornění, pokud se Vás tato správa týká.

V každém případě nás prosím neváhejte kontaktovat. Naši experti Vám rádi pomohou s jakýmkoliv dotazem.

Zdroj: Google. (2019, November 22). Place Field Migration (open_now, utc_offset). Informace získané 28. listopadu, 2019 z https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/place_field_js_migration