Skip to main content

Informace o dočasném uzavření firmy jsou nyní k dispozici prostřednictvím Google knihovny Places API

By 26 května, 2020Blog
closed-store

Aby společnost Google poskytla uživatelům údaje o firmách a dalších místech v reálném čase, zpřístupnila informace o provozním stavu v knihovně Google Places API. Díky tomu mohou zákazníci Google Maps Platform ještě efektivněji plnit různé služby, jako je rozvoz jídla, spolujízda nebo logistika.

Nové atribut business_status v Place Search a Place Details

Provozní stav firmy je nyní přístupný pomocí nového pole business_status. Má tři možné hodnoty: OPERATIONAL (v provozu), CLOSED_TEMPORARILY (dočasně uzavřeno) a CLOSED_PERMANENTLY (trvale uzavřeno). Přístup k nim lze získat prostřednictvím požadavků na vyhledávání míst (Place Search) a podrobnosti o místech (Place Details). Dotazy na vyhledávání v okolí a textové vyhledávání vracejí většinu datových polí souvisejících s místem, včetně provozního stavu, pokud je k dispozici. Pokud není provozní stav znám, pole není při dotazu vráceno.

Další informace pro vývojáře naleznete v níže uvedeném videu:

Nahrazení atributu permanently_closed atributel business_status

V současnosti podporují Place Search a Place Details pole nazvané permanently_closed. Protože nerozlišuje mezi trvalým nebo dočasným uzavřením místa, vybízí Google vývojáře, aby místo toho používali business_status, aby nedošlo k záměně.

Související pole – opening_hours

Pro provozovny je důležité zobrazit otevírací dobu a ukázat, zda je aktuálně otevřená. K těmto informacím lze získat přístup přes pole opening_hours s Place Details.

Doporučujeme Vám průběžně aktualizovat provozní stav a otevírací dobu Vaší firmy, abyste zákazníkům mohli poskytovat přesné informace. Zákazníci se k Vám úspěšně dostanou bez plýtvání časem, a to výrazně zvýší jejich spokojenost.

Máte nějaké dotazy nebo obavy? Chtěli byste zjistit, jak Vám Google Mapy pomohou zlepšit podnikání? Naši odborníci Vám poskytnou potřebné informace!