Skip to main content

Rádi bychom vývojářům připomněli změny v knihovně Places, Maps JavaScript API

By 24 září, 202012 října, 2020Blog
changingcode-768x360

Loni v listopadu jsme zveřejnili informace o změnách, které Google naplánoval pro knihovnu Places. Rádi bychom připomněli uživatelům a vývojářům Google Maps Platform, že 20. listopadu 2019 byly vlastnosti PlaceResult.opening_hours.open_now a PlaceResult.utc_offset v knihovně Places, Maps JavaScript API nahrazeny novými vlastnostmi a metodami.

V našem předešlém příspěvku jsme informovali, že 20. listopadu 2020 přestane knihovna Places, Maps JavaScript API přijímat dotazy na vlastnosti opening_hours.open_now a utc_offset. Google se však rozhodl poskytnout vývojářům více času na aktualizaci kódu a změny, které popisujeme níže, je třeba provést do 20. února 2021.

Co potřebujete vědět?

Google odstraní opening_hours.open_now a utc_offset, aby přinesl konzistenci napříč Places API na různých platformách: Maps JavaScript API, Places SDK pro Android a Places SDK pro iOS. Změny uvádíme v následující tabulce:

tabulka-vlastnosti-google-CZ

*Find Places, Nearby Search a Text Search dotazy mají různé metody pro určení toho, zda je místo otevřené.

20. února 2021 přestane knihovna Places, Maps JavaScript API přijímat utc_offset a vnořené pole opening_hours.open_now v parametru fields. Tyto vlastnosti se také přestanou vracet jako objekty v odpovědi PlaceResult. Jejich použití v parametru fields bude mít za následek chybovou hlášku “Unsupported field name” (Nepodporovaný název pole) a čtení těchto vlastností z objektu v odpovědi PlaceResult vrátí vlastnost “undefined” (nedefinováno).

Také bychom Vám chtěli připomenout, že pokud nepotřebujete všechna pole fields pro vyhledávaná místa, ušetříte peníze pomocí specifikace parametru fields v požadavcích Place Details. V případě, že nezadáte alespoň jedno pole s požadavkem nebo vynecháte parametr fields v požadavku, budou vrácena všechna možná pole a budou vám účtovány všechny datové SKU.

Co je potřeba udělat?

Do 20. února 2021 se řiďte průvodcem Google’s Place Field Migration guide. Průvodce Vám ukáže, jak pomocí alternativních možností pro získání dat opening_hours zachovat kvalitní uživatelskou zkušenost.

Máte-li jakékoli dotazy nebo potřebujete více informací, neváhejte nás kontaktovat. Naši odborníci Vám rádi pomohou s hladkým přechodem.