Skip to main content

Předvánoční trendy v Google Mapách

By 10 prosince, 2020Blog

Nedávno jsme psali o nákupním chování a s tím spojených trendech v dobách covidu-19 podle toho, jak je reportuje Google. Dnes sdílíme analýzy z Google Map o přípravách uživatelů na svátky. Google zkoumal data od března do října 2020, aby zjistil, jak lidé během pandemie cestují, tráví svůj volný čas a pracují.

V letošním roce můžeme očekávat, že se rodinná setkání zmenší nebo dokonce proběhnou online. Lidé však hledají způsoby, jak strávit tuto vánoční sezónu a zimní prázdniny co nejtradičněji.

Utíkáte před sněhem v autě, na kole či ve vlaku?

Většina uživatelů Google Map se snaží cestovat způsobem, který jim umožňuje vyhnout se kontaktu s ostatními cestujícími. Není žádným překvapením, že nejoblíbenějším způsobem dopravy zůstává ta automobilová. Zájem o veřejnou dopravu poklesl o více než 50 %. Zvýšil se ale počet lidí, kteří se rozhodli pro cyklistiku, o 30 %.

Sociální distancování se během prázdnin

Informace o oblíbených časech a aktuální vytíženosti míst v Google Mapách byly vždy obzvlášť užitečným nástrojem, jak se vyhnout davům při vyřizování pochůzek před Vánoci. Letos nám navíc pomáhají dodržovat pravidla sociálního distancování. Například analýza Google Map v USA ukázala, že obchody s potravinami jsou nejrušnější v sobotu mezi 13 a 15 hodinou. Vždy stojí za to zkontrolovat informace v profilu Googlu u restaurace nebo obchodu, který chcete navštívit.

Vánoční jídlo a zábava

Během jara se uživatelé internetu snažili hledat recepty na domácí jídlo. Nyní se však zdá, že s blížícími se vánočními přípravami si lidé začali dychtivěji objednávat rozvoz jídla a jídlo s sebou. Počet vyhledávání frází „s sebou“ se zvýšil o 306 % ve srovnání se začátkem pandemie!

Navzdory mnohem chladnějšímu počasí se zvýšil počet uživatelů Google Map, kteří hledají blízké parky, lesy a zahrady. Hledání venkovních míst se nyní objevuje častěji než loni na podzim a v zimě před pandemií.

Bez ohledu na to, jak plánujete strávit vánoční a zimní prázdniny, vám Google Mapy pomohou vše dokončit a najít místo, kde si můžete odpočinout.