Skip to main content

Používáte stále client-id? Připomínáme, že Google Cloud Support portál končí

By 2 března, 2021Blog

Rádi bychom připomněli všem uživatelům platformy Google Maps, kteří stále používají „staré“ client-id místo „nových“ API klíčů, že k 31. březnu 2021 končí Google Cloud Support Portal. Bude nahrazen konzolí Google Cloud, která nově poskytuje všechny administrativní funkce pro správu client-id.

Od 31. března 2021 bude podpora Support portálu ukončena. Všechna vaše nastavení již byla automaticky přenesena do konzole Google Cloud – správa client-id je nyní k dispozici na stránce Credentials v části Maps Platform.

Po vypnutí Support portálu již nebudou dostupné reporty o využití Google Maps Premium Plan a Maps Platform Analytics. Z dlouhodobého hlediska doporučujeme všem našim klientům používat pro autorizaci dotazů API klíče. Proto doporučujeme během příští aktualizace kódu Vaší aplikace nahradit client-id API klíči.

Jak spravovat client-id v konzoli Google Cloud?

1. Klikněte na tento odkaz a přejděte na stránku Credentials, kde uvidíte rozhraní pro administraci. Chcete-li upravit konfiguraci adres URL pro client-id, klikněte na symbol pro úpravy:
2. Pro přidání URL klikněte na „ADD URLS“:
3. Zde můžete přidat další domény:

Pro další informace a v případě technických komplikací a nejasností nás neváhejte kontaktovat. Poskytujeme také podporu pro migraci z client-id na API klíče.

KONTAKTUJTE NÁS