Skip to main content

Google představil Quick Builder, nástroj pro jednoduché vytváření a stylizaci mapových řešení

By 25 dubna, 2022Blog, Mapy, Nezařazené
quick-builder

Již dlouhá léta podporuje tým Google Maps Platform zákazníky při vytváření vlastních řešení založených na datech o poloze. Uživatelé tak mohou vytvářet výrazně přizpůsobená řešení. Google si ovšem uvědomuje, že ne všichni uživatelé mají k dispozici vývojové kapacity pro vytvoření takových řešení. Chce proto poskytnout všem uživatelům stejné příležitosti na vytváření přizpůsobených řešení, nehledě na jejich rozpočet nebo expertízu. To je hlavní důvod představení nástroje Quick Builder, který je založený na principu „low-code software development“. Minimalizuje potřebu vytváření softwaru od začátku a proto nevyžaduje pokročilé programovací schopnosti. Low-code nástroje transformují kód na intuitivní uživatelské rozhraní, které jednoduše využije kdokoliv – i uživatelé, kteří nevědí jak programovat.

Google představuje Quick Builder

Quick Builder je intuitivní nástroj pro objevovaní a implementaci API mapových služeb. Nehledě na Vaše technické znalosti a zkušenosti, Quick Builder může pomoct Vašemu podnikání růst a nasadit řešení do produkce rychleji, s ušetřeným časem na učení a testování.

QuickBuilderDemo

Demo – Řešení pro výběr adresy v nástroji Quick Builder

V sekci Google Maps Platform v konzoli Google Cloud naleznete knihovnu „low-code“ šablon. Pro začátek Google vytvořil v nástroji Quick Builder tři populární řešení založená na poloze:

Locator Plus – přilákejte více zákazníků na Vaše pobočky

Toto řešení pomáhá uživatelům jednoduše najít Vaše prodejny na mapě. Díky Locator Plus můžete jednoduše přidat klíčové informace (jako jsou otevírací doba, dostupné služby, hodnocení zákazníků, nebo fotografie) ke každé prodejně. Je to užitečná funkce bez ohledu na druh místa – jestli se jedná o síť prodejen, nebo bankomatů. Locator Plus pomáhá zákazníkům najít Vaši nejbližší pobočku.

Výběr adresy – urychluje odbavení zákazníků a zvyšuje konverzi

Když uživatelé musí manuálně vyplňovat objednávkový formulář, často se stává, že při tom udělají chybu, které vede k snížené míre konverze, negativní zákaznické zkušenosti, nedoručitelnému zboží nebo chybné platbě. Výběr adresy je vytvořený s pomocí Places API a službou Našeptávač a pomáhá zákazníkům jednoduše se registrovat na Vašich webovkách. Také ulehčuje a urychluje odbavení zákazníků pomocí neustálého navrhovaní přesných, správně formovaných adres při každém úderu do klávesnice.

Objevování okolí – obohacuje mapová řešení s užitečnými informacemi

Zákazníci realitních portálů a cestovních kanceláří chtějí často vědět co se nachází blízko domu nebo hotelu, který je zaujal – jaká je vzdálenost ke školám, restauracím, sportovním areálům nebo kavárnám? Objevování okolí umožňuje pro Vaše uživatele vytvořit dynamickou, personalizovanou mapu s lokálními informacemi o občanské vybavenosti.

Tohle je pouze začátek, Google plánuje ještě více pomáhat uživatelům využívat benefity Google Maps Platform. Budeme to pozorně sledovat a dáme Vám vědět hned jak se objeví nová řešení v knihovně Quick Builder!

Jak Vám můžeme pomoci?

Máte nějaké otázky nebo potřebujete pomoc při implementaci některých řešení založených na poloze? Zajímá Vás jak můžete vylepšit zákaznickou zkušenost s využitím Google Maps Platform? Napište nám – jako Prémiový Partner Google jsme připravení na jakékoliv dotazy ?