Skip to main content

Nové integrace napříč produkty Google, které zlepšují uživatelský komfort

By 17 října, 202218 října, 2022Blog, Google Cloud, Mapy

Společnost Google je známá tím, že své produkty pravidelně vylepšuje. Ty umožňují uživatelům implementovat rozhraní API pro mapy stále snadnějším a pohodlnějším způsobem. Rádi vás informujeme, že společnost uvolnila nové funkce a integrace napříč svými produkty. Vývojáři platformy Google Maps Platform v malých i velkých firmách je mohou využít ke zlepšení back-endových operací i uživatelského komfortu na firemních webových stránkách a v aplikacích.

Doporučení na míru zjednodušují spuštění platformy Mapy Google ve vaší firmě

První nová funkce je určena těm, kteří se teprve chystají zavést platformu Google Maps do svého podnikání. Google nyní v průběhu procesu zavádění GMP předkládá doporučení, která navrhují nejlepší nastavení pro váš profil. Pokud například definujete své obchodní odvětví jako maloobchod, Cloud Console vám nabídne příslušné příklady a pokyny, které vám pomohou začít. To vám pomůže identifikovat produkty a řešení, které jsou pro vaše odvětví nejvhodnější.

Locator Plus automaticky aktualizuje vaše profily polohy

Majitelé obchodů a poskytovatelé služeb vědí, jak důležité je, aby zákazník snadno našel jejich podnik. Pomocí řešení Locator Plus můžete importovat údaje o podniku z vašeho obchodního profilu na Googlu a zlepšit uživatelský komfort těch, kteří hledají informace o vašem podniku: otevírací dobu, kontaktní informace, fotografie, služby atd.

Každá změna v údajích o firmě z vašeho Business Profilu se promítne do lokátoru prodejny na vašich webových stránkách nebo v aplikaci. Díky automatickým aktualizacím nemusíte pamatovat na ruční aktualizaci vyhledávače prodejen a máte jistotu, že zákazníci vždy najdou správné údaje o vašich pobočkách.

Implementujte rychlé a pohodlné rezervace

Přidání řešení Rezervace pomocí Google do mapy pomůže vašim zákazníkům snadno rezervovat návštěvu nebo službu na vašem místě. Tato možnost jim může pomoci vybrat si vaši společnost před konkurencí. Řešení navíc nabízí přehled o vašich službách a jejich dostupnosti.

Přidejte Locator Plus na své webové stránky nebo do aplikace okamžitě prostřednictvím služby Google Cloud

Locator Plus lze nyní snadno vložit do webových stránek nebo aplikace a automaticky aktualizovat prostřednictvím služby Google Cloud. V minulosti musel toto řešení implementovat vývojář a vyžadovalo napsání stovek řádků kódu.

Analytické funkce umožňují lépe porozumět vašim operacím v oblasti Map Google.

Nově představený analytický panel lokátoru prodejen vám pomůže lépe porozumět vašim datům a dopadu řešení Google na vaše podnikání. Panel poskytuje přehled o tom, jak dobře návštěvníci vašich stránek pracují s lokátorem obchodu. Můžete měřit výkon v průběhu týdnů a zahrnout metriky, jako je počet zobrazení, počet interakcí s vyhledáváním a podrobnostmi o místě a celková míra zapojení. Díky analytice můžete také vyhodnotit návratnost investic z každého řešení, které jste na svých webových stránkách implementovali.

Toto jsou všechna nedávná vylepšení od společnosti Google – přihlaste se k našemu newsletteru, abyste nezmeškali žádné novinky o budoucích aktualizacích! A pokud vaše společnost ještě nemá vyhledávač prodejen, vyzkoušejte jej nyní. Naši odborníci ze společnosti Google vám rádi pomohou v případě, že budete mít během implementace jakékoli dotazy nebo pochybnosti.

zdroj: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/introducing-data-driven-styling