Skip to main content

Pokročilé markery přinášejí přizpůsobení a vyšší výkon pinů v Mapách Google

By 15 listopadu, 202216 února, 2023Nezařazené
markery_1

Markery jsou jedním ze základních prvků mapy, které se používají k určení přesných míst. Na mapách v prohlížečích i mobilních aplikacích jsou velmi potřebné pro podporu vašeho podnikání bez ohledu na jeho odvětví.

Jedním z opakovaných požadavků vývojářů používajících rozhraní Google Maps API bylo zavedení pokročilých funkcí mapových markerů. Společnost Google reaguje na potřeby komunity a představuje pokročilé markery pro rozhraní Maps JavaScript API. Jedná se o novou funkci, kterou můžete použít k vytvoření přizpůsobených, vysoce výkonných markerů, které obohatí uživatelské prostředí a prezentují vaši značku.

Jaké jsou možnosti nových markerů a jak je můžete použít?

Přizpůsobení klasického červeného Google Maps špendlíku

Jednou z funkcí, o kterou vývojáři žádali nejvíce, byla možnost přizpůsobení výchozího červeného špendlíku. Nyní můžete změnit barvu, pozadí, ikonu a obrys špendlíku přímo v kódu pomocí nové třídy v pokročilých markerech “PinView”.

Existuje mnoho případů použití pro přizpůsobení markeru. Zde je několik příkladů:

  • maloobchodní společnosti mohou nastavit barvy značek svých prodejen tak, aby odpovídaly barvám jejich značky.
  • cestovní kanceláře mohou měnit barvy značek a ikony míst v okolí nabízených hotelů. Jejich klienti tak jasně uvidí, které místo nejlépe vyhovuje jejich potřebám.
  • logistické společnosti mohou měnit barvy značek tak, aby odrážely stav dodávky nebo polohu vozidla v reálném čase.

Vytváření vlastních markerů pomocí obrázků SVG a PNG

Advanced Markers nabízí také možnost přizpůsobení markerů pomocí vlastních obrázků, např. ikon nebo fotografií. Můžete použít jakýkoli formát obrázku například “img” HTML , např. obrázky SVG a PNG. Kromě toho můžete pomocí CSS stylovat a animovat své markery – měnit jejich velikost, neprůhlednost, polohu, barvu atd. Přidání vlastního loga nebo jiných prvků značky nebylo nikdy jednodušší! 😊

markery

Příklady přizpůsobeného špendlíku, SVG a obrázkového markeru

Vytváření interaktivních uživatelských zážitků pomocí markerů

Další možností vytváření vlastních markerů je použití prvků HTML reagujících na interakce uživatele. Příkladem použití je realitní kancelář, která zobrazuje ceny nemovitostí jako své značky. Takové značky mohou reagovat na kliknutí uživatele nebo najetí myší na ně tak, že odhalí další užitečné informace, např. adresu, podlahovou plochu nebo počet pokojů a koupelen.

Vylepšený výkon a dostupnost markerů

Pokročilé markery se načítají až o 66 % rychleji než tradiční špendlíky v Mapách Google. Jsou také rychlejší při posouvání a přibližování. Nová funkce podporuje také rychlé načítání velkého množství markerů.

Google také vylepšil aspekty přístupnosti. Nyní můžete vytvářet produkty, které podporují čtečky obrazovky a navigaci pomocí klávesnice.

Přizpůsobte své špendlíky pomocí Advanced Markers!

Stejně jako stylování map na základě dat, které bylo zpřístupněno na začátku roku 2022, jsou i pokročilé markery součástí rozhraní Dynamic Maps od Maps JavaScript API jako nejnovější funkce stylování map na bázi cloudu. Pro bezproblémovou implementaci může být užitečné nahlédnout do dokumentace, ukázky a úvodního videa společnosti Google. A pokud potřebujete využít platformu Mapy Google pro svou firemní činnost, neváhejte se na nás obrátit 😊.

zdroj: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/announcing-highly-customizable-higher-performance-markers