Skip to main content

Společnost Google představila všeobecně dostupnou verzi rozhraní Address Validation API pro ověřování adres

By 2 prosince, 202216 února, 2023Blog, Mapy
Address Validation API

Adresní údaje jsou klíčové, a protože je používáme prakticky každý den, může se zdát, že je snadné je správně zadat. Ve skutečnosti si však překlepů a chyb v adresách můžeme jen těžko všimnout. Pokud nejsou tyto chyby opraveny, mohou vést ke špatným uživatelským zkušenostem, neúspěšnému doručování a nákladným procesům zákaznické podpory.

Google se rozhodl zlepšit uživatelské zkušenosti ve společnostech, které používají údaje o adresách zákazníků (např. pro doručování objednávek nebo přepravu cestujících). Společnost představuje rozhraní Address Validation API, které odstraňuje chyby v adresách, jež uživatelé zadávají při registraci nebo objednávání zboží na webových stránkách a v aplikacích. Nové rozhraní API pomáhá společnostem šetřit čas a zdroje tím, že zmírňuje negativní vliv, který mají chybné adresy na obchodní procesy.

Jak funguje ověřování adres?

Address Validation API identifikuje chybějící nebo nepotvrzené prvky adresy, takže vývojáři webových stránek a aplikací mohou odhalit nepřesné adresy. Rozhraní API využívá data z platformy Mapy Google a informace o lokalizovaných formátech adres. Standardizuje vstupní údaje o adresách – opravuje překlepy, doplňuje názvy ulic a formátuje adresy podle místních vzorů.

Vyzkoušejte demo od společnosti Google a podívejte se jak nové API reaguje na chybně zadanou adresu.

Jaké jsou benefity využívaní Address Validation API?

Address Validation API pomůže v několika odvětvích. Níže naleznete pár příkladů:

Maloobchod a e-commerce

Maloobchodní a e-commerce společnosti mohou svým klientům pomoci usnadněním procesů registrace a objednání. Ověřování adres nabízí uživatelům jednoduchý způsob, jak opravit své adresy. Tím se snižuje počet neúspěšných nebo chybných doručení, stejně jako zrušených objednávek a zpětných plateb.

Doprava a logistika

Dopravní a logistické společnosti mohou využít ověřování adres, aby zajistily, že zásilky vždy dorazí do správných destinací. Řidiči ušetří čas a mohou lépe naplánovat nejrychlejší trasu a nejvhodnější parkovací místo.

Finanční služby

Společnosti poskytující finanční služby mohou použít potvrzení o adrese k ověření adresy zákazníka, a tím ověřit pravost nových majitelů účtů a odhalit podvodné registrace.

Doporučujeme vám implementovat Address Validation API na vaše webové stránky nebo aplikace! Více informací o této službě získáte na webových stránkách společnosti Google, v ukázkách a výukových materiálech. A v případě dotazů nás neváhejte kontaktovat 😊.

zdroj: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/address-validation-api-now-generally-available