Skip to main content

Rozhraní Places API se aktualizuje. Co je nového pro uživatele vašich webových stránek a aplikací?

By 15 února, 202317 února, 2023Blog, Mapy
dvě ženy na ulici

Places API je součástí Google Maps Platform. Toto API poskytuje přístup k hodnocením, recenzím a informacím o více než 200 miliónech míst a podniků celosvětově. Google tým připravil pro Places API zajímavé aktualizace. Nyní budete moci prezentovat vašim uživatelům ještě více informací. Přečtěte si o nových funkcích a využijte je pro zlepšení uživatelské zkušenosti a získaní nových klientů!

Přidejte informace pro osoby se zdravotním postižením

Rozhraní Places API nyní umožňuje přidávat údaje o přístupnosti. Vaše aplikace a webové stránky tak mohou uživatelům pomoci zjistit, zda je v místě určení přístup bez schodů a zda je vchod široký alespoň 1 metr. To je užitečné pro všechny, kteří mají potíže s pohybem, ale také pro lidi s kočárky, dodávkovými vozíky, zavazadly nebo jinými těžkými a neskladnými předměty.

Ukažte speciální a vedlejší otevírací dobu

Kromě běžné otevírací doby teď můžete přidat i speciální nebo vedlejší otevírací dobu. Speciální otevírací doba je pro podniky užitečná, když potřebují dočasně změnit otevírací dobu, například kvůli svátkům. Vedlejší otevírací doba je perfektní pro firmy, které nabízejí různé služby v různou část dne. Například, drive-in okénko může mít jinou otevírací dobu než samotná restaurace.

otevírací doba

Zobrazte krátký popis své firmy

Každé místo na Mapách Google může mít jednořádkový popis, tzv. redakční shrnutí. Mnoho majitelů požádalo společnost Google, aby jej zpřístupnila prostřednictvím rozhraní Places API. Nyní můžete zobrazovat krátké popisy svých míst ve svých aplikacích a v preferovaném jazyce.

Sdílení atributů o stravovacích a nákupních službách

Uživatelé, kteří vyhledávají restaurace online, si vyberou váš podnik pouze tehdy, pokud jim poskytnete dostatek informací. Nabízíte jídlo s sebou? Mohou si zákazníci rezervovat stoly? Máte vegetariánskou nabídku? Rozhraní Places API nyní obsahuje datová pole pro stravovací a nákupní služby, takže můžete zobrazit více informací a pomoci uživatelům s výběrem vašeho podniku.

jídlo a nakupování

Třiďte a automaticky překládejte recenze

Pomocí Places API můžete zobrazovat recenze o svých místech napsané uživateli Google. Dříve si vývojáři nemohli vybrat, které recenze se budou na webových stránkách a v aplikacích zobrazovat. Nyní si však díky novému parametru reviews_sort můžete vybrat, zda chcete zobrazovat nejrelevantnější nebo nejnovější recenze. Rozhraní Places API navíc nyní může ve výchozím nastavení vracet přeložené recenze v preferovaném jazyce.

Toto jsou všechny nové funkce Places API. Google však slíbil další vylepšení, která pomohou zvýšit spokojenost vašich stálých i nových klientů. Své nápady na nové funkce zadávejte na webových stránkách společnosti Google. A pokud stále zvažujete, zda přidat Mapy Google na své webové stránky nebo do aplikace, ozvěte se nám! Naši odborníci na lokalizační služby vám pomohou vybrat to nejlepší řešení pro vaši firmu.

Zdroj: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/help-users-discover-more-new-places-api-updates