Skip to main content

Google představuje nové API pro životní prostředí: Air Quality API

By 6 října, 20236 listopadu, 2023Blog, Mapy
header_air_quality

Podle Světové zdravotnické organizace představuje znečištění ovzduší významné zdravotní riziko. Vzhledem ke změně klimatu a rostoucímu počtu požárů po celém světě se očekává, že se kvalita ovzduší bude dále zhoršovat. Máme radost, že společnost Google oznámila spuštění API pro kvalitu ovzduší, které je součástí nové sady API pro životní prostředí platformy Google Mapy.maps

Co je Air Quality API?

Nové API pro kvalitu ovzduší nabízí přístup ke spolehlivým údajům o kvalitě ovzduší, vizualizaci pomocí heatmap a podrobné informace o škodlivých látkách.

Umožňuje jednotlivcům vyhnout se znečištěnému ovzduší a podnikatelům pomáhá zvýšit angažovanost uživatelů, věrnost značce a příjmy tím, že nabízí kvalitu ovzduší jako prémiovou funkci.

Jak to funguje?

Sledování kvality ovzduší může být náročné kvůli prodlevám a omezenému pokrytí stanic. Air Quality API kombinuje data z různých zdrojů, včetně vládních stanic, senzorů, modelů a meteorologických údajů, a zajišťuje tak dostupnost dat i v případě, že jeden zdroj není k dispozici. Google každou hodinu ověřuje a organizuje terabajty dat a poskytuje tak přesné informace o kvalitě ovzduší v jednotlivých lokalitách. To umožňuje firmám dělat rozhodnutí na základě informací z oblasti zdraví, a to i v případě hyperlokálních dotazů, jako je výběr parku, dojíždění do práce nebo léčba astmatu.

Poskytování užitečných informací o kvalitě ovzduší uživatelům

API nabízí aktuální a historické údaje o kvalitě ovzduší pro téměř půl miliardy míst na celém světě ve 100 zemích s rozlišením 500 metrů. API poskytuje univerzální index kvality ovzduší pro globální srovnání a více než 70 místních indexů pro znalost nebo porovnání mezi jednotlivými lokalitami.

Pomocí Air Quality API můžete uživatelům svých webových stránek nebo aplikací umožnit přijímat informovaná rozhodnutí týkající se:

  • Venkovních aktivit,
  • Tras a forem dopravy,
  • Používání čističek vzduchu,
  • Přijímání zdravotních opatření.

Klíčové vlastnosti

Hodinová evidence

Poskytněte hodinový přehled o kvalitě ovzduší za celých 30 dní pro konkrétní místa, včetně údajů o znečišťujících látkách a zdravotních doporučení.

01_air_quality
02_air_quality

Indexy kvality ovzduší

Vyberte si z více než 70 místních indexů nebo použijte univerzální index pro srovnání kvality ovzduší po celém světě. Informace jsou aktualizovány v reálném čase.

Informace o škodlivinách

Sdílejte podrobné informace o různých škodlivinách, včetně dominantní znečišťující látky, koncentrací, zdrojů a účinků na zdraví.

03_air_quality
04_air_quality

Zdravotní doporučení

Nabídněte doporučení, která snižují expozici znečišťujícím látkám v ovzduší, a to jak pro širokou veřejnost, tak pro specifické skupiny, jako jsou starší lidé, sportovci, pacienti s astmatem a další.

Heatmapy

Vytvářejte barevné vizualizace na mapách na svých webových stránkách nebo v aplikaci pomocí indexů kvality ovzduší a obrazových dlaždic znečišťujících látek.

05_original

Údaje o kvalitě ovzduší zlepšují uživatelský komfort

Air Quality API zlepšuje uživatelské zkušenosti tím, že poskytuje klíčové informace a dynamické vizualizace, a zpřístupňuje tak informace o kvalitě ovzduší. Je užitečné zejména v odvětvích, jako jsou:

Smart Home služby
Správa životního prostředí
Zdravotnictví
Doprava a automobilový průmysl

Air Quality API podporuje různé případy použití, od budování věrnosti značce až po podporu informovaných komunit. Má potenciál změnit život díky integraci dat o kvalitě ovzduší do různých obchodních modelů.

Chcete-li začít, navštivte webovou stránku a dokumentaci Google Air Quality. Doporučujeme vám také kontaktovat naše odborníky na Google a promluvit si o vašich firemních potřebách!