Skip to main content

Google představuje nové API pro životní prostředí: Solar API

By 10 října, 20236 listopadu, 2023Blog, Mapy
header_solar

Ve světě, který se potýká s rostoucí energetickou krizí, rostoucími cenami elektřiny a rostoucími obavami o životní prostředí, nebyla potřeba čistých a obnovitelných zdrojů energie nikdy naléhavější. Předpokládá se, že solární energie bude v roce 2023 představovat významné dvě třetiny očekávaného nárůstu celosvětové kapacity obnovitelných zdrojů. Příkladem tohoto rostoucího mezinárodního zájmu o solární energii je 60% nárůst vyhledávání “střešní solární energie” na Googlu jen v předchozím roce. To vše vedlo Google ke spuštění nové sady API pro životní prostředí. Nedávno jsme vám představili rozhraní API pro kvalitu ovzduší a dnes se s vámi podělíme o další informace o novém rozhraní API pro solární energii!

Začátek Solar API

Vznik rozhraní Solar API se datuje ke spuštění projektu Sunroof od Googlu, iniciativy, jejímž cílem bylo pomoci jednotlivcům odhadnout jejich potenciální úspory solární energie prostřednictvím střešních instalací. Jak rostla poptávka po těchto cenných informacích, rostl i zájem podniků o přístup k nim. Aby společnost Google vyšla vstříc těmto vyvíjejícím se potřebám, intenzivně spolupracovala s předními solárními firmami po celém světě na vývoji rozhraní Solar API.

Solar API nabízí důležité údaje o více než 320 milionech budov ve 40 zemích, s cílem urychlit přechod na čistou, obnovitelnou solární energii. Je určena webovým stránkám solárních trhů, montážním firmám, vývojářům SaaS a uživatelům, kteří hledají informace o střešních solárních systémech.

Zefektivnění prodeje fotovoltaiky

Procesy navrhování a instalace solárních systémů pro rezidenční bydlení jsou tradičně složité, zdlouhavé a náročné na zdroje. Solární společnosti často musí vzdělávat majitele nemovitostí, ručně měřit střechy a vypracovávat několik návrhů, přičemž často nemají k dispozici kompletní údaje o solárním potenciálu. Tento vyčerpávající proces obvykle probíhá před dokončením smluv o instalaci.

Se zavedením rozhraní Solar API však mohou solární firmy revolučně změnit své zákaznické zkušenosti. Majitelé nemovitostí mají nyní přístup ke spolehlivým návrhům projektů bez nutnosti návštěvy na místě, což urychluje celý proces instalace. Každé z těchto zlepšení přispívá k rychlejšímu zavádění střešních solárních řešení a hraje zásadní roli při snižování emisí uhlíku.

Klíčové vlastnosti Solar API

Letecké snímky

Vytvářejte přesné instalační plány pomocí vysoce přesných snímků střech vašich zákazníků.

01_solar
02_solar

Analýza střech

Shromážděte klíčové údaje o střeše, včetně měření, výšky, zastínění a obrysů budovy.

Rozvržení solárních panelů

Navrhněte pole solárních panelů rychleji a jednodušeji, s návrhem umístění, které upřednostňuje nejslunnější části střechy.

03_solar
04_solar

Analýza zastínění

Získejte přístup k hodinovému rozdělení slunečního světla a stínu na střeše na základě celoročních údajů o počasí.

Potenciál solární energie

dhadněte potenciál solární energie na střechách a potenciální úspory nákladů.

05_solar

Solární a další API v sadě Google pro životní prostředí hrají klíčovou roli v závazku společnosti snížit do roku 2030 emise uhlíku o 1 gigatunu ročně. Doufáme, že tato řešení inspirují více lidí k využívání solární energie a přispějí k pokroku v boji proti změně klimatu!

Připojte se k nám a prozkoumejte webovou stránku a dokumentaci Google Solar API.

Naši odborníci na Google Mapy s vámi rádi proberou vaše obchodní výzvy. Pomohou vám vybrat mapová řešení, která nejlépe vyhovují potřebám vaší společnosti. Kontaktujte nás 😊