Skip to main content

Google představuje nové API pro životní prostředí: Pollen API

By 12 října, 20236 listopadu, 2023Blog, Mapy
header_pollen

Značná část světové populace, přibližně jedna třetina, trpí sezónními alergiemi, jako je alergická rýma. Klimatické změny vedly k delším a silnějším pylovým sezónám, což přimělo firmy, aby osobám citlivým na pyl nabídly více než jen léky. Aby se zvýšila angažovanost zákazníků a aby se podniky etablovaly jako cenný zdroj informací pro alergiky, musí poskytovat spolehlivé a použitelné informace o celosvětových hladinách pylu. Google přichází s novým rozhraním Pollen API, které je po rozhraních Air Quality a Solar API třetím přírůstkem do sady životního prostředí Google. Umožňuje podnikům sdílet relevantní informace o pylu a zvýšit tak loajalitu ke značce a zapojení uživatelů.

Síla rozhraní Google Pollen API

Rozhraní Pollen API umožňuje uživatelům minimalizovat vystavení alergenním pylům a činit informovaná každodenní rozhodnutí tím, že nabízí:

Lokalizované údaje o počtu pylů
Vizualizace pomocí heatmap
Informace o rostlinných alergenech
Rady pro snížení expozice pylům

Tradiční hlášení pylu je pracné a často vede ke zpožděným informacím. Pro osoby citlivé na pyl je zásadní vědět, které rostliny vyvolávají jejich alergie. Aby bylo možné poskytnout přesné a lokalizované ukazatele rizika, rozlišuje rozhraní Pollen API mezi pylem trav, plevelů a stromů produkovaným různými druhy rostlin. Používá model, který vypočítává sezónní a denní množství pylových zrn v síti 1 × 1 km2 ve více než 65 zemích. Podporuje až pětidenní předpověď, pokrývá tři typy rostlin a zahrnuje 15 druhů rostlin. Model využívá různé zdroje dat, jako je půdní pokryv, klimatologická data, roční produkce pylu na rostlinu a další, aby poskytl přesné místní předpovědi množství pylu.

Klíčové vlastnosti

Globální univerzální pylový index

Globální index pro porovnání množství pylu v různých oblastech.

01_pollen
02_pollen

Informace o druzích

Podrobné informace o pylech stromů, trav a plevelů, až 15 druhů z celého světa.

Heatmapy

Barevné vizuální znázornění množství pylu na mapě.

04_pollen

Pylová předpověď

Denní pylová předpověď pro konkrétní místo až na 5 dní.

Informace o alergenech

Zobrazte komplexní údaje včetně typu, rodiny, ročního období, tvaru, barvy, křížové reakce a fotografií.

05_pollen
06_pollen

Personalizovaná doporučení

Tipy, jak se vypořádat s různými alergeny.

Jak mohou firmy využívat rozhraní Pollen API?

Rozhraní Pollen API otevírá podnikům dveře k poskytování personalizovaných pylových dat specifických pro danou lokalitu a rostlinu v reálném čase. To umožňuje uživatelům činit zdravější rozhodnutí a uvolňuje příležitosti pro růst podnikání. Mezi hlavní výhody patří:

  • Pomoc alergikům: optimalizací užívání léků, pomocí uživatelům při výběru ideální doby venkovních aktivit a udržováním vnitřních prostor bez pylu.
  • Včasná upozornění: poskytují uživatelům včasné informace o pylu prostřednictvím digitálních kanálů, jako jsou sociální média, e-mail a upozornění na webových stránkách, a umožňují jim tak připravit se na změny v množství pylu a činit informovaná rozhodnutí.
  • Interaktivní vizualizace: vytvořte interaktivní vizuální zážitky, které zprostředkují detailní informace o pylu, zvýší zapojení uživatelů, podpoří loajalitu ke značce a odliší vaši značku od konkurence.

Jaké typy společností mohou z rozhraní Pollen API těžit?

Poskytovatelé služeb pro alergiky

Používejte personalizovaná pylová data k optimalizaci řízení dodávek, provádění analýz trhu a informování o produktových plánech na základě spotřebitelských trendů

Podniky související se zdravím

Využívejte geolokační pylová data k poskytování upozornění a doporučení zaměřených na zdraví a přizpůsobených individuálním potřebám a prostředí, čímž prohloubíte zapojení uživatelů do svých produktů a značky.

Doprovodné aplikace

Poskytněte několikadenní pylové předpovědi, které zvýší hodnotu pro uživatele a otevřou nové zdroje příjmů díky podpoře zdravějšího životního stylu, jako je lepší plánování cestování, dovolených a pracovních podmínek.

Jsme nadšeni, že můžeme sledovat inovativní řešení využívající rozhraní Pollen API v různých obchodních modelech. API je v současné době ve fázi Preview a je k dispozici stávajícím zákazníkům platformy Google Mapy. Chcete-li začít, navštivte webovou stránku rozhraní Pollen API od Googlu.

Pokud chcete svůj nápad na implementaci nového rozhraní API konzultovat s našimi odborníky z Googlu, kontaktujte nás! Rádi vám pomůžeme vybrat to nejlepší řešení pro vaši firmu.