Skip to main content

Podpora zapojení zákazníků prostřednictvím map s fotorealistickými 3D dlaždicemi, 2D dlaždicemi a dlaždicemi Street View

By 2 února, 202430 dubna, 2024Blog
01_header_3d_tiles

Společnost Google nedávno vydala nové zajímavé funkce pro ty, kteří používají Google Mapy na svých webových stránkách a v aplikacích. Přečtěte si o fotorealistických 3D dlaždicích, 2D dlaždicích a dlaždicích Street View a o tom, jak můžete pomocí nového rozhraní API Map Tiles vytvářet pohlcující mapy v měřítku!

Fotorealistické 3D dlaždice

Od svého experimentálního uvedení na trh způsobily fotorealistické 3D dlaždice revoluci v mapování v různých odvětvích. Zde je několik příkladů, jak vývojáři tyto dlaždice využívají:

znázornění budoucího vývoje pozemků s realistickým 3D pozadím,
rozšíření 2D map do 3D pro intuitivnější zobrazení map, které lépe zprostředkovává prostorové vzorce,
vytváření zážitků založených na rozšířené realitě (AR) a značkových imerzivních map, které podporují zapojení zákazníků.

Pojďme prozkoumat konkrétní aplikace v různých odvětvích!

Nemovitosti a územní plánování

BNP Paribas Real Estate využívá fotorealistické 3D dlaždice k vizualizaci dnešních a budoucích měst v celé Evropě. Toto řešení spojuje vlastní a veřejná otevřená data a poskytuje urbanistům, investorům a zákazníkům z oblasti komerčních nemovitostí komplexní pohled. Zobrazuje 3D panoramata měst překrytá údaji o trhu s nemovitostmi a místními zajímavostmi a nabízí pohled na potenciální změny ve městech na základě prognóz.

02_paris_gif

3D vizualizace Paříže, která ukazuje, jak se může v budoucnu změnit trh s nemovitostmi a městská infrastruktura

Cestovní ruch, herní průmysl a další

Alberto Taiuti, odborník na rozšířenou realitu, vytvořil editor prohlídky italské Florencie s průvodcem v reálném čase pomocí fotorealistických 3D dlaždic. Jeho ukázka ilustruje praktickou aplikaci, kde uživatelé mohou na oblíbená místa připevňovat špendlíky a v reálném čase tak prostřednictvím rozšířené reality provádět ostatní. Tento mapový zážitek pro více hráčů má potenciální využití v hrách, cestovním ruchu a projektech komunitního rozvoje.

03_ilustrace

Architektonický návrh

Softwarová společnost Geopogo, která se specializuje na lokalizační nástroje rozšířené reality pro architektonické a urbanistické návrhy, integruje fotorealistické 3D dlaždice do svých brýlí Magic Leap 2 AR. Dlaždice slouží jako okluzní vrstva AR a umožňují architektům a vývojářůmvizualizovat 3D modely v kontextu reálného prostředí. Tato funkce usnadňuje navrhování, prohlížení a předvádění modelů budov v pohlcujících vizualizacích a nabízí praktickou alternativu k tradičním uměleckým renderům.

04_ilustrace

2D dlaždice mapy a dlaždice Street View

Vývojáři, kteří pracují v jiných prostředích než v JavaScriptu, mají k dispozici 2D mapové dlaždice s přístupem k mapám silnic, terénu a satelitním snímkům, zatímco dlaždice Street View nabízejí panoramatické snímky s rozšířenými metadaty pro přizpůsobené zobrazení Street View.

Máte zájem o začlenění těchto funkcí do svých projektů? Obraťte se na naše odborníky a zjistěte, jak mohou produkty Google Map podpořit vaše obchodní cíle.

Zdroj: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/build-immersive-maps-at-scale-with-photorealistic-3d-2d-and-street-view-tiles-now-in-ga